Tilbud
Æ sa at du sa- en orkesterfortelling om to venner
Ambulo ensemble ut til alle barn og unge i Nord-Trøndelag i høst

Æ sa at du sa.

Når Mirja konfronterer Sturla med at han har sagt noe dumt, tvinges de to vennene til å diskutere vennskap og identitet. Hvem er du, egentlig? Hva vil det si å være norsk? Hva betyr det å være innafor?
Mirjas historie tar oss med til flukten fra hennes krigsrammede hjem. Det viser seg snart at også Sturla har ei historie om utenforskap. En gammel melodi hjelper de to å berge vennskapet.

«Æ sa at du sa» er noe så sjeldent som ei orkesterfortelling for barn og unge. Den framføres av Ambulo Ensemble, som er sammensatt av 20 musikere med tilknytning til fylket. Sjøl om orkesterfortellinga også bæres fram av to skuespillere, har musikken hovedrollen. Den tegner stemninger og forteller historier. Tormod Tvete Vik har skrevet et nytt verk som er godt å lytte til, som er trygt plassert i den symfoniske kunstmusikktradisjonen samtidig som det er moderne.

Ståle Kvarme Tørring har utviklet manus i nært samarbeid med Tormod. Ståle blir også å sjå som skuespiller i orkesterfortellinga.
- Vi vil gi elevene i Nord-Trøndelag noe som er aktuelt, som tar utgangspunkt i den nordtrønderske virkeligheten for de som vokser opp, forteller Tormod og Ståle. Dermed gleder vi oss til  oss ei musikkstund som både er konkret knytta til det å vokse opp nå, og som inviterer til undring og diskusjon om samfunnet vi lever i og de mellommenneskelige verdiene våre.

Barn og unge hører mye på orkestermusikk via film, media og spill. Men de færreste har opplevd hvordan denne musikken er på ekte og hvordan den blir til.

Sjekk turné, gå inn på denne linken: https://2.ksys.no/turne/1035287

Gå også inn på denne linken og ta en titt: http://www.dksnordtrondelag.no/produksjon/85951

TidStedKonsert
November
on 01.11.2017 kl 00:00 Hele Nord-Trøndelag Æ sa at du sa