Object reference not set to an instance of an object.
Saajvejaevrie
Charlotta Kappfjell og Alf Hulbækmo dra ut til barnehagene i høst

Saajvejaevrie er navnet på en fortelling om hjelperne samer har i skog og fjell. Her vil vi få høre hvordan man kan ta vare på naturen og vise respekt for den.

Vi vil møte den lille gutten som drar på fisketur sammen med sin far for første gang til et fiskevatn som Sajva folket eier, og da gjelder det å kunne være stille…

Vi får også høre fortellingen om edderkoppen og hvordan han reddet et samebarn fra å bli tatt av staaloe…

Underveis i konserten vil musikerne jobbe med joiken både på tradisjonelt vis og improvisert.

Lydlandskap som formes i øyeblikket vil følge og forsterke historiene.

Kanskje kommer noen toner dere har hørt før og helt sikkert noe dere aldri har hørt før…

«Det er sagt at joik er som et eget språk inne i språket; ett språk som gir en ordløs forklaring på noe. En kan joike et dyr, en person eller et landskap. Joiken er flere tusen år gammel, og musikkforskere mener joiken er en av de eldste vokaltradisjonene i Europa.»

Charlotta Kappfjell
er født i Tärnaby i Sverige og er gift i Norge med en reindriftsame fra Majavatn. Hun har to barn på 12 og 17 år, og er heldig å ha et bonusbarn på 23 år. Hun er lærer ved Namsskogan skole og driver med rein sammen med sin mann Egon, i Voengel-Njaarke reinbeitedistrikt. Charlotta er joiker og liker å holde på med tradisjonell samisk håndarbeid. Arbeider for Åerjelsaemien teatere/ Sørsamisk teater med et prosjekt om å revitaliserer joiker. Hun har arbeidet med joik fra hun var barn, og har vært bandmedlem i det første sørsamiske bandet Almetjh Tjøønkeme i slutten på 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.

 Alf Hulbækmo kommer fra Tolga i Nord-Østerdalen, der han vokste opp med folkemusikk og vakker natur. Han har vært involvert som både musiker og initiativtaker i mange ulike prosjekter. Blant annet har han skapt forestillinga Zoolidaritet, med egne pianokomposisjoner og tegninger tilegna trua dyrearter. Han har samla musikere i ensemblet Taiga Orchestra, med musikk inspirert av dype skoger, og gitt ut plate med egen musikk skrevet på dikt av en norsk poet.
Han spiller på tangentinstrumenter og munnspill. Fra improvisasjonsmusikken har han med seg lekenheten, og fra folkemusikken sansen for rytmen og enkelhet som musikkens kjerne.
Alf har et glødende miljøengasjement. Det kan være for Huldra i hjembygdas setertrakter, eller for regnskogen på andre siden av havet. Engasjementet får skinne gjennom i hans musikalske virksomhet, der forholdet til naturen har hatt og vil alltid ha stor påvirkningskraft
Musikk: Alf Hulbækmo/Charlotta Kappfjell/trad.

Visste du at ...

Charlotta Kappfjell og Alf Hulbækmo dra ut til barnehagene i høst
Les mer


Charlotta Kappfjell og Alf Hulbækmo dra ut til barnehagene i høst
Les mer


Charlotta Kappfjell og Alf Hulbækmo dra ut til barnehagene i høst
Les mer


Tilbud